Japanse amandelmie met shii-take
Aan de slag
Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Koud afspoelen. Uien pellen en in partjes snijden. Amandelen fijnhakken. Tomaten in partjes snijden. Shii-take halveren. Olie verhitten in wok. Hierin ui en prei 5 min. roerbakken. Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken. Helft tomaten, amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen. Naar smaak peper toevoegen. Mie over 4 borden verdelenen rest tomaten erover verdelen.
Japanse amandelmie met shii-take
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Koud afspoelen. Uien pellen en in partjes snijden. Amandelen fijnhakken. Tomaten in partjes snijden. Shii-take halveren. Olie verhitten in wok. Hierin ui en prei 5 min. roerbakken. Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken. Helft tomaten, amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen. Naar smaak peper toevoegen. Mie over 4 borden verdelenen rest tomaten erover verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g mienestjes
2 uien
75 g amandelen
250 g cherrytomaten
2 schaaltjes shii-takes
3 el zonnebloemolie
1 zak gesneden prei
8 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
wok