Roberto Payers spaghetti bolognese
Aan de slag
Versnipper de ui en snijd de winterpeen en bleekselderij fijn. Zorg dat de stukjes ongeveer gelijk van grootte zijn. Fruit de ui zachtjes in de olijfolie tot de ui gaat glanzen maar nog niet bruin is. Voeg de blokjes winterpeen toe en bak ze al omscheppend mee tot elk blokje rondom gebakken is. Bak ten slotte de bleekselderij mee. Het gaat erom dat elke groentesoort gebakken wordt, alle stukjes moeten rondom dichtgeschroeid zijn.
Verkruimel de tartaar, doe een paar kleine stukjes vlees bij het groentemengsel en bak deze al omscheppend mee. Wacht tot het vlees gebakken is voordat je de volgende stukjes tartaar erbij doet. Herhaal dit tot alle tartaar verwerkt is. Dit kost veel tijd, maar daardoor wordt elk stukje wel goed gebakken en mooi rul, en dit komt de smaak zeer ten goede.
Pas als al het vlees is gebakken, breng je het op smaak met zout, de kruidnagels en de jeneverbessen. Peper (naar smaak) doe je er pas op het laatst bij, omdat het gerecht anders bitter gaat smaken.
Schenk de tomatenblokjes en de witte wijn erbij en laat de smaken minimaal 2 uur op een laag vuur intrekken. Nog beter is het om de saus een dag van tevoren te maken, zodat de smaak de gelegenheid heeft zich volledig te ontwikkelen.
Kook de pasta in een zeer ruime pan met kokend water. Zorg dat het water, zodra je de pasta erbij hebt gedaan, snel weer aan de kook komt en kook de pasta zolang als de verpakking aangeeft. Zout kook je pas de laatste 4 minuten mee. Giet de pasta af en meng deze met de bolognesesaus en een beetje Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak. Direct serveren.
Roberto Payers spaghetti bolognese
voorgerecht
null personen
295 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Versnipper de ui en snijd de winterpeen en bleekselderij fijn. Zorg dat de stukjes ongeveer gelijk van grootte zijn. Fruit de ui zachtjes in de olijfolie tot de ui gaat glanzen maar nog niet bruin is. Voeg de blokjes winterpeen toe en bak ze al omscheppend mee tot elk blokje rondom gebakken is. Bak ten slotte de bleekselderij mee. Het gaat erom dat elke groentesoort gebakken wordt, alle stukjes moeten rondom dichtgeschroeid zijn.
Verkruimel de tartaar, doe een paar kleine stukjes vlees bij het groentemengsel en bak deze al omscheppend mee. Wacht tot het vlees gebakken is voordat je de volgende stukjes tartaar erbij doet. Herhaal dit tot alle tartaar verwerkt is. Dit kost veel tijd, maar daardoor wordt elk stukje wel goed gebakken en mooi rul, en dit komt de smaak zeer ten goede.
Pas als al het vlees is gebakken, breng je het op smaak met zout, de kruidnagels en de jeneverbessen. Peper (naar smaak) doe je er pas op het laatst bij, omdat het gerecht anders bitter gaat smaken.
Schenk de tomatenblokjes en de witte wijn erbij en laat de smaken minimaal 2 uur op een laag vuur intrekken. Nog beter is het om de saus een dag van tevoren te maken, zodat de smaak de gelegenheid heeft zich volledig te ontwikkelen.
Kook de pasta in een zeer ruime pan met kokend water. Zorg dat het water, zodra je de pasta erbij hebt gedaan, snel weer aan de kook komt en kook de pasta zolang als de verpakking aangeeft. Zout kook je pas de laatste 4 minuten mee. Giet de pasta af en meng deze met de bolognesesaus en een beetje Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak. Direct serveren.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g ui
100 g winterpeen
100 g bleekselderij
3 el olijfolie
300 g tartaar
2 kruidnagels
6 jeneverbessen
1 blik tomatenblokjes
150 ml droge witte wijn
150 g spaghetti
2 el Parmezaanse kaas