Pasta met geroosterde groenten
5 x groentegeluk uit de oven. Lekker bestrooid met witte kaasblokjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snijd de tomaten in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de winterpeen in halve plakjes en de rode ui in partjes.
Schep de kastanjechampignons in een bakblik om met de broccoli, winterpeen, ui en tomaat. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Besprenkel de groenten met de azijn en olijfolie. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten in 25 min. gaar. Schep ze regelmatig om.
Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep de groenten met aanhangend vocht erdoor. Laat de kaasblokjes uitlekken. Verdeel de pasta met de groenten over warme diepe borden en strooi de kaasblokjes erover. Strooi er nog wat peper over.
Pasta met geroosterde groenten
5 x groentegeluk uit de oven. Lekker bestrooid met witte kaasblokjes.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snijd de tomaten in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de winterpeen in halve plakjes en de rode ui in partjes.
Schep de kastanjechampignons in een bakblik om met de broccoli, winterpeen, ui en tomaat. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Besprenkel de groenten met de azijn en olijfolie. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten in 25 min. gaar. Schep ze regelmatig om.
Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep de groenten met aanhangend vocht erdoor. Laat de kaasblokjes uitlekken. Verdeel de pasta met de groenten over warme diepe borden en strooi de kaasblokjes erover. Strooi er nog wat peper over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons in bakjes
3 tomaten
1 stuk broccoli
250 g winterpeen
2 rode uien
1 el balsamicoazijn
2 el traditionele olijfolie
250 g volkorenpenne
200 g witte kaasblokjes in kruidenolie
Dit heb je nodig
bakblik