Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.
Aan de slag
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Broccoli met citroen en knoflook
De kruidig-frisse olie geeft de broccoli een smaakboost.
bijgerecht
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen fijn en pers de vrucht uit
Snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit 2 tenen knoflook in plakjes met de citroenrasp en versgemalen zwarte peper 2 min. Giet de broccoli af, schep de knoflook-citroenolie er voorzichtig door en druppel er wat citroensap over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g koelverse broccoli's
½ citroen
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie