Broccoli met lambrusco en sjalot
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Broccoli met lambrusco en sjalot
bijgerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Kook de broccoli 4 min. en giet af. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur 3 min. Zet het vuur hoger en voeg de broccoli en wijn toe. Laat 1 min. koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g broccoli
2 tenen knoflook
2 sjalotten
55 g amandelschaafsel
2 el traditionele olijfolie
125 ml lambrusco bianco