Kipfilet met appel en dragon
bewaar
bewaar

Kipfilet met appel en dragon

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd elke kipfilet overlangs diep in zodat een zakje ontstaat. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes van 3-4 mm. Verhit de olie en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de appel toe en bak 2 minuten mee. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de dragon, zout en peper. Vul de kipfilets met het appelmengsel en druk de opening goed dicht. Bestrooi ze met peper en rol elke kipfilet strak in 2 plakken Zeeuws spek. Steek het spek vast met een cocktailprikker. Bewaar de kipfilets afgedekt in de koelkast, maar laat ze bijtijds op kamertemperatuur komen.

Leg de kipfilets op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten krokant en gaar; keer af en toe.

algemeenIn plaats van Zeeuws spek kunt u ook katenspek of gerookt ontbijtspek nemen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipfilet met appel en dragon

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig