Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip
Aan de slag
Meng de olie met 1 eetlepel citroensap, de komijn en de helft van de knoflook. Leg de lamskoteletjes in een lage schaal en bestrijk ze rondom met de komijnmarinade. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de yoghurt, de rest van de knoflook en het citroensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.
Leg de lamskoteletjes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Serveer bestrooid met munt en geef de artisjok-yoghurtdip apart erbij.
Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Meng de olie met 1 eetlepel citroensap, de komijn en de helft van de knoflook. Leg de lamskoteletjes in een lage schaal en bestrijk ze rondom met de komijnmarinade. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de yoghurt, de rest van de knoflook en het citroensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.
Leg de lamskoteletjes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Serveer bestrooid met munt en geef de artisjok-yoghurtdip apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 tenen knoflook
8 lamskoteletjes
1 blik artisjokharten
150 ml volle yoghurt
2 eetlepels verse muntblaadjes
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
barbecue