Spekspiesjes met Chinees vijfkruidenpoeder
Aan de slag
Snijd de speklapjes overlangs in 2 dunne, lange repen. Rijg de repen in zigzagvorm aan de 8 (geweekte) satéstokjes en leg ze in een lage schaal. Meng in een kom de sojasaus met het citroensap, de knoflook en het vijfkruidenpoeder. Schep de marinade over de spiesjes en wentel het vlees er goed in om. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Leg de spekspiesjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 15 minuten bruin en gaar. Schuif de spiesjes als het spek te snel bruin kleurt naar een minder warme plek op de barbecue. Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met bieslook en peper naar smaak.
Spekspiesjes met Chinees vijfkruidenpoeder
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de speklapjes overlangs in 2 dunne, lange repen. Rijg de repen in zigzagvorm aan de 8 (geweekte) satéstokjes en leg ze in een lage schaal. Meng in een kom de sojasaus met het citroensap, de knoflook en het vijfkruidenpoeder. Schep de marinade over de spiesjes en wentel het vlees er goed in om. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Leg de spekspiesjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 15 minuten bruin en gaar. Schuif de spiesjes als het spek te snel bruin kleurt naar een minder warme plek op de barbecue. Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met bieslook en peper naar smaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 speklapjes
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
2 tenen knoflook
½ theelepel Chinese
2 eetlepels verse bieslook
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
satéstokjes
barbecue