Gado-gadospies
Aan de slag
Schil en halveer de aardappelen en kook ze in weinig water met zout beetgaar. Kook ook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout beetgaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af en spoel de bloemkoolroosjes af met koud water. Snijd de courgette in 16 gelijke stukken. Rijg afwisselend de aardappel, bloemkool, courgette, tomaat en satéballetjes aan de satépennen. Bestrijk de spiesen dun met olie en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Verwarm de pindasaus in een steelpan op laag vuur of zet de pan aan de rand van de barbecue; roer de saus af en toe om. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze ca. 6 minuten en keer ze geregeld. Geef de pindasaus apart erbij.
Gado-gadospies
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en halveer de aardappelen en kook ze in weinig water met zout beetgaar. Kook ook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout beetgaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af en spoel de bloemkoolroosjes af met koud water. Snijd de courgette in 16 gelijke stukken. Rijg afwisselend de aardappel, bloemkool, courgette, tomaat en satéballetjes aan de satépennen. Bestrijk de spiesen dun met olie en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Verwarm de pindasaus in een steelpan op laag vuur of zet de pan aan de rand van de barbecue; roer de saus af en toe om. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze ca. 6 minuten en keer ze geregeld. Geef de pindasaus apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 aardappels
16 bloemkoolroosjes
1 kleine courgette
16 cherrytomaten
200 g satéballetjes
0 olie
1 portie pindasaus
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue