Romige citroenrisotto
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
Verwarm de bouillon. Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Romige citroenrisotto
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
Verwarm de bouillon. Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 sjalot
2 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
750 ml kippenbouillon van tablet
100 ml droge witte wijn
5 el mascarpone