Entrecote Chicago style
Aan de slag
Vetrand van entrecotes op meerdere plaatsen tot op vlees insnijden. In kommetje pasta roeren van olie, knoflook, sjalotten, suiker en dragon. Vlees met pasta inwrijven en in schaal leggen. Schaal afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 1 uur marineren.
Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Entrecotes elk op bord leggen en bestrooien met zout. Boter in 4 schijven snijden en op elke entrecote schijf rode port-peperboter leggen. Lekker met gegrilde kastanjechampignons (recept zie ah.nl/recepten; het barbecueboek) en rucolasalade.
Voor het recept van rode port-peperboter zie ah.nl/recepten; het barbecueboek.
Entrecote Chicago style
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Vetrand van entrecotes op meerdere plaatsen tot op vlees insnijden. In kommetje pasta roeren van olie, knoflook, sjalotten, suiker en dragon. Vlees met pasta inwrijven en in schaal leggen. Schaal afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 1 uur marineren.
Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Entrecotes elk op bord leggen en bestrooien met zout. Boter in 4 schijven snijden en op elke entrecote schijf rode port-peperboter leggen. Lekker met gegrilde kastanjechampignons (recept zie ah.nl/recepten; het barbecueboek) en rucolasalade.
Voor het recept van rode port-peperboter zie ah.nl/recepten; het barbecueboek.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 entrecotes
1 eetlepel olijfolie
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels gedroogde dragon
1 portie rode port
Dit heb je nodig
barbecue