Kipfilet in filodeeg
Snel, lekker en ‘impressive’. Voor als je – onverwacht – eters krijgt.
Aan de slag
Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de paprika en kipfilet in stukjes. Meng de paprika met de kip. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Kipfilet in filodeeg
Snel, lekker en ‘impressive’. Voor als je – onverwacht – eters krijgt.
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de paprika en kipfilet in stukjes. Meng de paprika met de kip. Voeg de tapenade toe. Meng alles en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie. Leg op elk vel een tweede vel. Verdeel het kipmengsel erover. Bestrijk rondom met nog wat olie en pak de kip in.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in 20 min. goudbruin. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 vellen diepvries filodeeg
1 gele paprika
400 g kipfilet
6 el verse groene olijventapenade
½ el traditionele olijfolie