Zalm in filodeeg
De combi van zalm en dille is niet voor niets klassiek. En het knapperige filodeeg eromheen... heerlijk!
Aan de slag
Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de peper en zeezout naar smaak.
Roer in een kom de fijngesneden dille met de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalm met de kruidenricotta.
Leg 3 van de 5 vellen filodeeg dakpansgewijs op elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elke plak dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de zalm midden op het filodeeg en vouw het losjes om de vis heen. Leg de laatste vellen filodeeg op de zalm en vouw aan de onderkant dicht.
Splits het ei. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met de eidooier en de olie. Strooi er zeezout naar smaak over.
Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog rosé zijn.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Zalm in filodeeg
De combi van zalm en dille is niet voor niets klassiek. En het knapperige filodeeg eromheen... heerlijk!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de peper en zeezout naar smaak.
Roer in een kom de fijngesneden dille met de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalm met de kruidenricotta.
Leg 3 van de 5 vellen filodeeg dakpansgewijs op elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elke plak dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de zalm midden op het filodeeg en vouw het losjes om de vis heen. Leg de laatste vellen filodeeg op de zalm en vouw aan de onderkant dicht.
Splits het ei. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met de eidooier en de olie. Strooi er zeezout naar smaak over.
Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog rosé zijn.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 vellen diepvries filodeeg
650 g verse zalmfilets
1 mespunt grof zeezout
15 g verse dille
8 el traditionele olijfolie
100 g ricotta
1 middelgroot ei
1 mespunt grof zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier