Siciliaanse bloemkoolspaghetti
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten 4 min. in een koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de spaghetti en bloemkool in een ruime pan met water en wat zout 6 min (ze zijn dan nog niet gaar). Giet af, bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ansjovis met de knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree en 3 el kookvocht aan de ansjovis toe. Laat nog 3 min. koken. Voeg de krenten, bloemkool en spaghetti aan de ansjovis toe. Bak 2 tot 3 min. al omscheppend op hoog vuur tot de spaghetti beetgaar is. Voeg als het te droog is wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pijnboompitten.
Siciliaanse bloemkoolspaghetti
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten 4 min. in een koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de spaghetti en bloemkool in een ruime pan met water en wat zout 6 min (ze zijn dan nog niet gaar). Giet af, bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ansjovis met de knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree en 3 el kookvocht aan de ansjovis toe. Laat nog 3 min. koken. Voeg de krenten, bloemkool en spaghetti aan de ansjovis toe. Bak 2 tot 3 min. al omscheppend op hoog vuur tot de spaghetti beetgaar is. Voeg als het te droog is wat extra kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g pijnboompitten
300 g spaghetti
1 kleine bloemkool
6 el olijfolie
8 ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree
50 g krenten