Waldorfsalade clubsandwich
Bijzondere clubsandwich met waldorfsalade én romige zuivelspread.
Aan de slag
Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge pan 2 min. Laat ze afkoelen. Snijd de bleekselderij fijn. Meng de walnoten met de bleekselderij, de rozijnen, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de sneetjes brood knapperig in de broodrooster. Laat ze een beetje afkoelen. Snijd appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakken.
Verdeel de waldorfsalade over ⅓ van de sneetjes brood. Besmeer de overige sneetjes met de zuivelspread. Leg de helft van de besmeerde sneetjes brood op de sneetjes met waldorfsalade, met de besmeerde kant naar boven. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Beleg de sneetjes brood met de appel en de sla. Strooi er peper naar smaak over. Bedek met de laatste sneetjes, met de besmeerde kant naar onderen. Steek door elke sandwich een tapasprikker en snijd de sandwiches doormidden.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Waldorfsalade clubsandwich
Bijzondere clubsandwich met waldorfsalade én romige zuivelspread.
null porties
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge pan 2 min. Laat ze afkoelen. Snijd de bleekselderij fijn. Meng de walnoten met de bleekselderij, de rozijnen, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de sneetjes brood knapperig in de broodrooster. Laat ze een beetje afkoelen. Snijd appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakken.
Verdeel de waldorfsalade over ⅓ van de sneetjes brood. Besmeer de overige sneetjes met de zuivelspread. Leg de helft van de besmeerde sneetjes brood op de sneetjes met waldorfsalade, met de besmeerde kant naar boven. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Beleg de sneetjes brood met de appel en de sla. Strooi er peper naar smaak over. Bedek met de laatste sneetjes, met de besmeerde kant naar onderen. Steek door elke sandwich een tapasprikker en snijd de sandwiches doormidden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g ongebrande walnoten
100 g bleekselderij
20 g rozijnen
2 el mayonaise
1 el citroensap
12 sneetjes volkorenbrood
1 Granny Smith appel
40 g zuivelspread naturel light
40 g krop ijsbergsla
Dit heb je nodig
broodrooster
tapasprikkers