Asperge-peterseliepannetje uit de oven
Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in. Verdeel hier de asperges over.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Snijd de peterselie fijn Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche. Verdeel het eimengsel over de asperge en bak ca. 30 min in de oven.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Asperge-peterseliepannetje uit de oven
Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!
voorgerecht
null personen
275 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in. Verdeel hier de asperges over.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Snijd de peterselie fijn Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche. Verdeel het eimengsel over de asperge en bak ca. 30 min in de oven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
4 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
1 stukje Bettine Blanc geitenkaas 45+
4 el verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes