Zweedse gehaktballetjes met puree
bewaar
bewaar

Zweedse gehaktballetjes met puree

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af boven een schaal. Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.

Doe de bieten met de rode ui in een schaal en meng de rest van de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4 borden en schep op elk bord 1 el cranberrycompote. Serveer met de bietensalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zweedse gehaktballetjes met puree

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig