Vegaworstjes met rodekool & appel
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. gaar in een hapjespan. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de kool erbij en roerbak in 4-5 min. beetgaar. Voeg de appel, de suiker en de azijn toe en bak 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verhit water tot aan de kook en verwarm de worstjes 2-3 min. Verdeel het koolmengsel, de worstjes en de aardappelschijfjes over 4 borden.
Vegaworstjes met rodekool & appel
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. gaar in een hapjespan. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de kool erbij en roerbak in 4-5 min. beetgaar. Voeg de appel, de suiker en de azijn toe en bak 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verhit water tot aan de kook en verwarm de worstjes 2-3 min. Verdeel het koolmengsel, de worstjes en de aardappelschijfjes over 4 borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 duopak aardappelschijfjes
2 friszoete appels
1 ui
2 x 300 g rodekool
3 el lichtbruine basterdsuiker
3 el rodewijnazijn
2 schaaltjes vegetarische worstjes