Linzensoep met bleekselderij
Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Linzensoep met bleekselderij
Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 stengels bleekselderij
400 g bruine linzen in blik
400 g kikkererwten in blik
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 tl gemalen kaneel
400 g tomatenblokjes
1 l groentebouillon van tablet
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer