Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten
Heerlijk en net even anders dan anders.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij, knoflook en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Pers de citroen uit en snijd de koriander grof. Roer 1,5 el citroensap (per 4 personen) door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Garneer met de koriander.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten
Heerlijk en net even anders dan anders.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij, knoflook en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Pers de citroen uit en snijd de koriander grof. Roer 1,5 el citroensap (per 4 personen) door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Garneer met de koriander.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 stengels bleekselderij
400 g linzen in blik
200 g kikkererwten in blik
2 el extra vierge olijfolie met chilipeper
2 tl kaneel
400 g tomatenblokjes in blik
1 l water
2 groentebouillonblokjes
1 citroen
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer