Foe yong hai met garnalen
Het -voor velen- lievelingsgerecht uit van het Chinees-Indisch restaurant thuis gemaakt. Deze foe yong hai (omelet met zoetzure saus) maken we met garnalen.
Aan de slag
Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min. Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de helft van de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.
Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min. Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door. Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Foe yong hai met garnalen
Het -voor velen- lievelingsgerecht uit van het Chinees-Indisch restaurant thuis gemaakt. Deze foe yong hai (omelet met zoetzure saus) maken we met garnalen.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min. Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de helft van de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.
Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min. Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door. Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 prei
250 g champignons
1 rode paprika
3 tenen knoflook
7 el zonnebloemolie
140 g tomatenpuree
100 ml gembersiroop
250 ml kippenbouillon van tablet
2 el sojasaus
8 middelgrote scharreleieren
3 tl sesamolie
200 g jumbogarnalen