Foe yong hai met erwten
Echte klassieker uit de Chinees-Indische keuken; gebakken ei met zoetzure tomatensaus. In deze versie worden erwten in het omelet meegebakken.
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender. Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de tomaten en gembersiroop toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prik een paar gaatjes in het zakje van de doperwten en verwarm 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout en roer de doperwten erdoor. Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het ei over de pannen.
Laat op laag vuur in 10 min. stollen. Til af en toe de zijkanten op en houd de pan schuin, zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt. Klap de omelet dubbel en laat eventueel nog een paar minuten met de deksel op de pan garen.
Roer het aardappelzetmeel glad met 1 el water. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Serveer de omeletten met de saus erover en de rijst erbij. Bon appétit!
Foeyonghai
Instructievideo - 02:24 min.
Foe yong hai met erwten
Echte klassieker uit de Chinees-Indische keuken; gebakken ei met zoetzure tomatensaus. In deze versie worden erwten in het omelet meegebakken.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender. Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de tomaten en gembersiroop toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Prik een paar gaatjes in het zakje van de doperwten en verwarm 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout en roer de doperwten erdoor. Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het ei over de pannen.
Laat op laag vuur in 10 min. stollen. Til af en toe de zijkanten op en houd de pan schuin, zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt. Klap de omelet dubbel en laat eventueel nog een paar minuten met de deksel op de pan garen.
Roer het aardappelzetmeel glad met 1 el water. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Serveer de omeletten met de saus erover en de rijst erbij. Bon appétit!
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g trostomaten
4 el wokolie
3 el gembersiroop
200 g verse doperwten
8 middelgrote scharreleieren
2 tl aardappelzetmeel
1 el kraanwater
400 g koelverse basmatirijst
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine