Studentenpasta
Een heerlijke ovenschotel voor een groot gezelschap.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de knoflook fijn en de ui grof. Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kipfilet toe en bak in 4 min. bruin. Bak 2/3 van de paprika 3 min. mee. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de tomatenblokjes en pesto toe en verwarm de pastasaus nog 5 min. Voeg peper naar smaak toe.
Giet de pasta af. Schep de pastasaus erdoor en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de paprika, de mozzarella en wat peper erover. Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Studentenpasta
Een heerlijke ovenschotel voor een groot gezelschap.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de knoflook fijn en de ui grof. Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kipfilet toe en bak in 4 min. bruin. Bak 2/3 van de paprika 3 min. mee. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de tomatenblokjes en pesto toe en verwarm de pastasaus nog 5 min. Voeg peper naar smaak toe.
Giet de pasta af. Schep de pastasaus erdoor en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de paprika, de mozzarella en wat peper erover. Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 paprikamix
2 uien
3 tenen knoflook
500 g kipfilet
750 g fusilli
3 el traditionele olijfolie
600 g verse spinazie
190 g groene pesto
800 g tomatenblokjes
250 g mozzarella
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal