Tagliolini met spruitjes en gerookte eend
Aan de slag
Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een ruime hapjesspan of kleine braadpan. Fruit de sjalotten zachtjes 2 min. in de olie. Voeg de spruitjes toe en bak ze 1 min. zachtjes mee. Strooi wat zout over de spruitjes, schenk 2 el water in de pan en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ca. 8 min. beetgaar.
Kook intussen de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de plakjes eendenborst van elkaar.
Schep enkele eetlepels van het kookvocht bij de spruitjes. Giet de tagliolini af en doe de pasta terug in de pan. Schep het spruitjesmengsel en de plakjes eend erdoor. Breng pittig op smaak met peper en warm de pasta nog heel even zachtjes door. Verdeel het gerecht over 4 warme borden en schep op elk bord een flinke lepel mascarpone.
Tagliolini met spruitjes en gerookte eend
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een ruime hapjesspan of kleine braadpan. Fruit de sjalotten zachtjes 2 min. in de olie. Voeg de spruitjes toe en bak ze 1 min. zachtjes mee. Strooi wat zout over de spruitjes, schenk 2 el water in de pan en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ca. 8 min. beetgaar.
Kook intussen de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de plakjes eendenborst van elkaar.
Schep enkele eetlepels van het kookvocht bij de spruitjes. Giet de tagliolini af en doe de pasta terug in de pan. Schep het spruitjesmengsel en de plakjes eend erdoor. Breng pittig op smaak met peper en warm de pasta nog heel even zachtjes door. Verdeel het gerecht over 4 warme borden en schep op elk bord een flinke lepel mascarpone.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g spruitjes
2 el olijfolie
3 sjalotten
250 g verse tagliolini
250 g gerookte eendenborst
125 ml mascarpone