Penne met peultjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paddenstoelen schoon. Halveer alleen de heel grote exemplaren en laat de rest heel. Schep de paddenstoelen in een braadslede om met 2 el olie, rozemarijn, knoflook en naar smaak zout en peper. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de paddenstoelen in 15 min. gaar. Schep ze af en toe om.
Verhit intussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de stukjes parmaham hierin 2 minuten. Voeg de peultjes en 2 el water toe en stoof ze afgedekt in ca. 8 minuten gaar.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht bij de peultjes. Giet de penne af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de peultjes met parmaham en de paddenstoelen door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Lekker met een spinazie-salade met pijnboompitten.
Penne met peultjes
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paddenstoelen schoon. Halveer alleen de heel grote exemplaren en laat de rest heel. Schep de paddenstoelen in een braadslede om met 2 el olie, rozemarijn, knoflook en naar smaak zout en peper. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de paddenstoelen in 15 min. gaar. Schep ze af en toe om.
Verhit intussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de stukjes parmaham hierin 2 minuten. Voeg de peultjes en 2 el water toe en stoof ze afgedekt in ca. 8 minuten gaar.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht bij de peultjes. Giet de penne af en doe de pasta terug in de pan.
Schep de peultjes met parmaham en de paddenstoelen door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Lekker met een spinazie-salade met pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g gemengde paddestoelen
6 el olijfolie
1 el verse rozemarijn
2 tenen knoflook
100 g Parmaham
200 g peultjes
300 g penne
75 g Pecorino
Dit heb je nodig
braadslede