Schiaffoni met gehakt
Aan de slag
Kook de schiaffoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk er een klein beetje koud water op.
Verhit intussen een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken 1/2 tl zout en naar smaak peper toe. Roer de sjalot, gember en salie erdoor en fruit alles nog 2 minuten. Roer de bloem door het gehakt en fruit het 1 min. mee. Roer 2 el water door het gehakt en breng dit aan de kook. Laat het gehakt iets afkoelen.
Vul de schiaffoni met het gehakt en zet ze rechtop in de ovenschaaltjes. Strooi de kaas erover. Dek de schaaltjes luchtig af met aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven en laat het gerechtje in ca. 15 min. goed warm worden. Verwijder het folie en strooi de salieblaadjes erover.
Schiaffoni met gehakt
voorgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook de schiaffoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk er een klein beetje koud water op.
Verhit intussen een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken 1/2 tl zout en naar smaak peper toe. Roer de sjalot, gember en salie erdoor en fruit alles nog 2 minuten. Roer de bloem door het gehakt en fruit het 1 min. mee. Roer 2 el water door het gehakt en breng dit aan de kook. Laat het gehakt iets afkoelen.
Vul de schiaffoni met het gehakt en zet ze rechtop in de ovenschaaltjes. Strooi de kaas erover. Dek de schaaltjes luchtig af met aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven en laat het gerechtje in ca. 15 min. goed warm worden. Verwijder het folie en strooi de salieblaadjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
12 schiaffoni
300 g gehakt
1 sjalot
½ el verse gember
1 el verse salie
1 el bloem
50 g pizzakaas
Dit heb je nodig
aluminiumfolie, kleine ovenschaaltjes,ingevet