Melanzane alla parmigiana
Italiaanse klassieker: aubergines met kaas uit de oven. Kost wat tijd, maar is dat dubbel en dwars waard.
Aan de slag
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.
Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 min. Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergines in delen, bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.
Melanzane alla parmigiana
Italiaanse klassieker: aubergines met kaas uit de oven. Kost wat tijd, maar is dat dubbel en dwars waard.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 min. uitlekken.
Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 min. Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergines in delen, bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Bak de plakken telkens 2 min. aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 aubergines
1 ui
3 tenen knoflook
195 ml traditionele olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
2 tl kristalsuiker
100 g Parmigiano Reggiano
250 g mozzarella
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)