Sla met sinaasappeldressing
Aan de slag
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp, het sap, de mosterd en olie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de tweede sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Snijd elk kropje sla in 4 parten, was ze en dep ze droog. Verdeel over de borden. Voeg de dressing, sinaasappelpartjes, kappertjes, ui en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij de spaghettini met tomaat en de garnalen met salsa (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Sla met sinaasappeldressing
bijgerecht
null personen
135 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp, het sap, de mosterd en olie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de tweede sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Snijd elk kropje sla in 4 parten, was ze en dep ze droog. Verdeel over de borden. Voeg de dressing, sinaasappelpartjes, kappertjes, ui en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij de spaghettini met tomaat en de garnalen met salsa (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 handsinaasappels
2 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
2 kropjes little gem
3 el kappertjes
1 rode ui
1 bakje platte peterselie