Courgette-ricottalasagne
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laag tomatensaus in de ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Courgette-ricottalasagne
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laag tomatensaus in de ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 plakje bacon
1 courgette
2 tenen knoflook
720 ml tomatensaus
250 g lasagnebladen
250 g ricotta