Cozze all'italiano
bewaar
bewaar

Cozze all'italiano

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Laat de mosselen in het water liggen.

Snijd de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Laat de mosselen uitlekken.

Verhit de olie in een mossel- of hapjespan en bak de knoflook en ui 3 min. Voeg de tomaat en tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg de mosselen en wijn toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder de dichte schelpen. Bestrooi van het vuur af met het basilicum. Serveer met versgebakken ciabatta en mayonaise gemengd met 3 geprakte ansjovisfilets.

Spaghetti bolognese maken

Instructievideo - 04:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cozze all'italiano

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig