Soezentoren
bewaar
bewaar

Soezentoren

1 uur 30 min. bereiden / 25 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng de melk met 125 ml water, de boter, 1 el suiker en 1/2 tl zout in een pan aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een stevig beslag dat loslaat van de wand van de pan. Schep in een beslagkom en laat 10 min. afkoelen. Klop met een mixer op de laagste stand de losgeklopte eieren er in delen door. Schep het beslag in de spuitzak en maak 40 hoopjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor vol­doende tussenruimte. Bak net onder het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat afkoelen.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel de mascarpone erdoor. Schraap het merg met een mespunt uit het vanillestokje en roer samen met het rasp en de noten door de room. Schep in de schoongemaakte spuitzak, prik met een scherp, puntig mes een gaatje onder in de soezen en vul ze met het mengsel.

Meng het citroensap met de poedersuiker. Voeg 2-3 el heet water toe en roer tot een dik, wit glazuur. Doop de soezen erin en vorm er op een bord een toren van. Garneer met poedersuiker en zilveren parels.

algemeenU kunt de soesjes 2 dagen van tevoren bereiden. Vul de soesjes 3 uur voor serveren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.

Soezenbeslag maken

Instructievideo - 01:59 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soezentoren

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig