Toad in the hole
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel in een kom. Breek de eieren erboven. Schenk de melk er al kloppend met een garde bij tot je een glad beslag hebt. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. rondom bruin.
Vet de ovenschaal in. Neem de worstjes uit de pan en leg in de ovenschaal. Zet de schaal 5 min. in de oven. Neem de schaal eruit en schenk het beslag erover. Zet weer in de oven en bak in 25 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen en bak de uiringen in het achtergebleven vet 15 min. op laag vuur. Roer er het water door en laat nog 2 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar in water met zout. Serveer deze Britse winterse ovenschotel met de uienjus en bonen.
Toad in the hole
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel in een kom. Breek de eieren erboven. Schenk de melk er al kloppend met een garde bij tot je een glad beslag hebt. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. rondom bruin.
Vet de ovenschaal in. Neem de worstjes uit de pan en leg in de ovenschaal. Zet de schaal 5 min. in de oven. Neem de schaal eruit en schenk het beslag erover. Zet weer in de oven en bak in 25 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in ringen en bak de uiringen in het achtergebleven vet 15 min. op laag vuur. Roer er het water door en laat nog 2 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar in water met zout. Serveer deze Britse winterse ovenschotel met de uienjus en bonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g zelfrijzend bakmeel
2 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
2 tl gedroogde tijm
5 el traditionele olijfolie
300 g runderchipolataworstjes
3 uien
150 ml kraanwater
500 g verse sperziebonen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)