Luikse wafels
In 25 minuten wafels op tafel? Komt voor de bakker!
Aan de slag
Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig. Meng het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet de ijzer tussentijds in met olie.
Luikse wafels
In 25 minuten wafels op tafel? Komt voor de bakker!
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig. Meng het ei en de melk erdoor. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht. Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet de ijzer tussentijds in met olie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
40 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
1 middelgroot ei
4 el halfvolle melk
250 g zelfrijzend bakmeel
100 g bruine kandijsuiker
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
wafelijzer