Galettes van Rimkje
Aan de slag
Meng de pannenkoekmix met de melk en 1 ei. Gebruik 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag om snel te werken. Verhit 2 klontjes boter. Bak in elke pan 1 dun pannenkoekje (galette) in 3 min. Keer halverwege. Bak er zo nog 6. Verhit 25 g boter in een van de twee koekenpannen en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Leg 1 galette terug in een koekenpan op laag vuur en leg 1 plak ham in het midden. Bestrooi met wat kaas, beleg met plakken tomaat en schep er wat champignons op. Leg er 1 spiegelei op en vouw aan 4 kanten de galette naar binnen.
Leg de galette op een met bakpapier beklede bakplaat en houd warm in de oven. Maak zo nog 3 galettes en maak er ook 4 zonder spiegelei.
Galettes van Rimkje
null personen
805 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng de pannenkoekmix met de melk en 1 ei. Gebruik 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag om snel te werken. Verhit 2 klontjes boter. Bak in elke pan 1 dun pannenkoekje (galette) in 3 min. Keer halverwege. Bak er zo nog 6. Verhit 25 g boter in een van de twee koekenpannen en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Leg 1 galette terug in een koekenpan op laag vuur en leg 1 plak ham in het midden. Bestrooi met wat kaas, beleg met plakken tomaat en schep er wat champignons op. Leg er 1 spiegelei op en vouw aan 4 kanten de galette naar binnen.
Leg de galette op een met bakpapier beklede bakplaat en houd warm in de oven. Maak zo nog 3 galettes en maak er ook 4 zonder spiegelei.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ pak pannenkoekmix
500 ml halfvolle melk
5 eieren
100 g boter
1 bakje champignons
2 x 4 plakken achterham
200 g Gruyère
6 tomaten
Dit heb je nodig
bakpapier