Citroen-kokoskip en sperziebonen
bewaar
bewaar

Citroen-kokoskip en sperziebonen

20 min. bereiden / 35 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 8 min. rondom bruin. Neem uit de pan en bak de ui 2 min. in het bakvet.

Leg de kippenpoten met de ui in de ovenschaal en voeg kokosmelk toe. Rasp de gele schil van de citroen erover. Pers de vrucht uit en houd het sap apart.

Bak de kip in ca. 35 min. gaar in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel naar smaak met citroensap.

Verdeel de rijst en sperziebonen over 4 borden. Leg er een kippenpoot op. Roer de kokossaus door en schep over de kip. Lekker met koriander.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Citroen-kokoskip en sperziebonen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig