Karbonade met bieslookroomsaus
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar.
Schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook in 8 min. beetgaar.
Verhit in een andere koekenpan 2 el olie. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan. Voeg de wijn en crème fraîche toe, roer door en laat de saus 1 min. koken. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de bieslook met peper en zout toe.
Verdeel de karbonades met de bieslookroomsaus en bleekselderij over 4 borden. Serveer met de krieltjes.
Karbonade met bieslookroomsaus
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar.
Schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook in 8 min. beetgaar.
Verhit in een andere koekenpan 2 el olie. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan. Voeg de wijn en crème fraîche toe, roer door en laat de saus 1 min. koken. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de bieslook met peper en zout toe.
Verdeel de karbonades met de bieslookroomsaus en bleekselderij over 4 borden. Serveer met de krieltjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 el olijfolie
700 g krieltjes
1 struik bleekselderij
2 x 2 stuks ribkarbonade
75 ml droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche
1 bakje bieslook