Kip met appelmoes
Aan de slag
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in stukjes. Doe in een pan met 50 ml water en de suiker. Laat op laag vuur in 25 min. tot moes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kippenpoten met het paprikapoeder en peper en zout. Leg met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Braad in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 20 min.
Kook de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar. Giet af en meng de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Kip met appelmoes
bijgerecht
null personen
595 kcal
40 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in stukjes. Doe in een pan met 50 ml water en de suiker. Laat op laag vuur in 25 min. tot moes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kippenpoten met het paprikapoeder en peper en zout. Leg met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Braad in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 20 min.
Kook de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar. Giet af en meng de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kg appels
2 el suiker
1 schaal kippenpoten
1 el paprikapoeder
1 pak tuinerwten
25 g boter
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)