Appelnotencrumble met hazelnootslagroom
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Hazelnoten grof hakken. Bloem, boter, suiker, driekwart van noten en mespunt zout tot kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer). Appels schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. In ingevette ovenschaal appels verdelen. Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 min. goudbruin bakken. Crumble warm en met flinke toef slagroom serveren. Overgebleven noten over slagroom strooien.
Appelnotencrumble met hazelnootslagroom
nagerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven op 200 °C voorverwarmen. Hazelnoten grof hakken. Bloem, boter, suiker, driekwart van noten en mespunt zout tot kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer). Appels schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. In ingevette ovenschaal appels verdelen. Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 min. goudbruin bakken. Crumble warm en met flinke toef slagroom serveren. Overgebleven noten over slagroom strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 zakje hazelnoten
100 g bloem
50 g boter
50 g suiker
3 grote appels
1 spuitbus verse slagroom
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter