Oranje gazpacho
bewaar
bewaar

Oranje gazpacho

IJskoud lunchgerecht vol groenten, deze oranje gazpacho. Heerlijk voor een zomerse dag.

15 min. bereiden / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de zaadlijsten en steel van de paprika's en rode peper. Snijd de paprika's en peper grof. Snijd de tomaten in stukken en de ui in kwarten. Schil de komkommer en snijd in stukken. Maal de paprika, rode peper, knoflook, tomaat, ui en komkommer fijn in de blender.

Snijd de korsten van het brood. Week het brood 10 sec. in het water en knijp uit. Doe met de azijn en olie bij de groenten in de blender. Maal nog 30 sec. Voeg een paar el water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of glazen. Garneer met de garnalen en peterselie.

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.

Gazpacho maken

Instructievideo - 05:02 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oranje gazpacho

IJskoud lunchgerecht vol groenten, deze oranje gazpacho. Heerlijk voor een zomerse dag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig