Portugese kip van Zara
Aan de slag
Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Leg ze met de sjalotten rondom de kip in de ovenschaal. Leg de laurierblaadjes tussen de groenten.
Meng voor de marinade de boter, olie, wijn, knoflook, het paprikapoeder, zeezout, bouillontablet en peper in een kom. Pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel en bestrijk de kip en groenten ermee.
Dek de kip af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en zet de schaal ca. 11/2 uur in het midden van de oven. Keer de kip na 45 min. Schep de groenten om en leg de wortels erbij. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Portugese kip van Zara
hoofdgerecht
null personen
1000 kcal
95 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Leg ze met de sjalotten rondom de kip in de ovenschaal. Leg de laurierblaadjes tussen de groenten.
Meng voor de marinade de boter, olie, wijn, knoflook, het paprikapoeder, zeezout, bouillontablet en peper in een kom. Pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel en bestrijk de kip en groenten ermee.
Dek de kip af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en zet de schaal ca. 11/2 uur in het midden van de oven. Keer de kip na 45 min. Schep de groenten om en leg de wortels erbij. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 hele kip
600 g iets kruimige aardappelen
400 g sjalotten
3 gedroogde laurierblaadjes
2 knoflook
100 g ongezouten roomboter
100 ml olijfolie extra vierge
150 ml droge witte wijn
½ tl paprikapoeder
1 el grof zeezout
1 kippenbouillontablet
1 verse bospeen