Gefrituurde kip met rozemarijn
In Italië een hoofdgerecht, bij ons óók een hapje voor bij de borrel.
Aan de slag
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 160 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier en bestrooi met de rozemarijn, zout en chilipeper. Klop de eieren los. Meng de kip met de bloem in een ruime kom. Schud overtollige bloem af en haal de kip door het ei.
Frituur de helft van de kip in 12 min. goudbruin en gaar in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in de ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de andere helft van de kip op dezelfde manier.
Snijd de citroen in partjes. Serveer de kip met de citroenpartjes.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Gefrituurde kip met rozemarijn
In Italië een hoofdgerecht, bij ons óók een hapje voor bij de borrel.
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
30 min. bereiden
12 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 160 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier en bestrooi met de rozemarijn, zout en chilipeper. Klop de eieren los. Meng de kip met de bloem in een ruime kom. Schud overtollige bloem af en haal de kip door het ei.
Frituur de helft van de kip in 12 min. goudbruin en gaar in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in de ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de andere helft van de kip op dezelfde manier.
Snijd de citroen in partjes. Serveer de kip met de citroenpartjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 l zonnebloemolie
500 g kipkluifjes
2 tl gedroogde rozemarijn
1 tl chilipoeder
2 middelgrote eieren
4 el tarwebloem
Dit heb je nodig
keukenthermometer
frituurpan of ruime pan
ovenschaal (30 x 30 cm)