Biefstuk met pikante olie
Aan de slag
Halveer de bol knoflook en verwijder eventuele losse velletjes. Doe de peper, 2 takjes rozemarijn en knoflook in een kleine steelpan. Schenk 150 ml olie erbij en zet 30 min. op heel laag vuur. De olie mag niet koken. Gebeurt dat wel, zet het vuur dan even uit.
Ris de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd ze fijn. Bestrooi de biefstuk met peper, zout en de gesneden rozemarijn en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de biefstukken 3-4 min. Keer halverwege. Houdt u van meer doorbakken, gril ze dan langer. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de pittige olie om het vlees in te dippen.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Biefstuk met pikante olie
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Halveer de bol knoflook en verwijder eventuele losse velletjes. Doe de peper, 2 takjes rozemarijn en knoflook in een kleine steelpan. Schenk 150 ml olie erbij en zet 30 min. op heel laag vuur. De olie mag niet koken. Gebeurt dat wel, zet het vuur dan even uit.
Ris de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd ze fijn. Bestrooi de biefstuk met peper, zout en de gesneden rozemarijn en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de biefstukken 3-4 min. Keer halverwege. Houdt u van meer doorbakken, gril ze dan langer. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de pittige olie om het vlees in te dippen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bol knoflook
2 rode pepers
3 takjes rozemarijn
150 ml olijfolie
400 g biefstuk
Dit heb je nodig
grillpan