Mac en moz al forno
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta 6 min. in water met zout. Smelt ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe, roer goed door en laat op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat een gladde saus ontstaat. Laat 2 min. op laag vuur koken. Giet de pasta af en doe in de ovenschaal. Schep de peterselie erdoor.
Voeg de mosterd, ricotta en 2/3 van de Gorgonzola toe aan de saus en roer tot de kaas is gesmolten. Schenk de kaassaus over de pasta, schep om en verdeel de rest van de Gorgonzola en de mozzarella erover. Bestrooi met het paneermeel.
Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven. Lekker met broccoli.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Mac en moz al forno
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta 6 min. in water met zout. Smelt ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe, roer goed door en laat op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat een gladde saus ontstaat. Laat 2 min. op laag vuur koken. Giet de pasta af en doe in de ovenschaal. Schep de peterselie erdoor.
Voeg de mosterd, ricotta en 2/3 van de Gorgonzola toe aan de saus en roer tot de kaas is gesmolten. Schenk de kaassaus over de pasta, schep om en verdeel de rest van de Gorgonzola en de mozzarella erover. Bestrooi met het paneermeel.
Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven. Lekker met broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g macaroni
40 g boter
40 g bloem
300 ml halfvolle melk
1 bakje platte peterselie
1 tl fijne mosterd
1 bakje ricotta
1 stukje Gorgonzola
1 zakje mozzarella
2 el paneermeel
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm