Bietenstamppot met wortel en citroen
Hollandse stamppot binnen een half uurtje op tafel. Lekker fris door de yoghurt.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Schrap ondertussen de winterpeen schoon en snijd in dunne plakken van 1/2 cm dik. Kook de winterpeen de laatste 10 min. mee met de aardappelen. Giet af.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers 10 min. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappelen en peen met de pureestamper fijn en meng de melk erdoor.
Snijd de bietjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de bietjes en het rasp toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rest van de boter toe en verwarm de stamppot nog 3 min. op laag vuur.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen en roer door de yoghurt. Serveer de stamppot met de kabeljauwburgers en de yoghurt.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Bietenstamppot met wortel en citroen
Hollandse stamppot binnen een half uurtje op tafel. Lekker fris door de yoghurt.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Schrap ondertussen de winterpeen schoon en snijd in dunne plakken van 1/2 cm dik. Kook de winterpeen de laatste 10 min. mee met de aardappelen. Giet af.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers 10 min. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappelen en peen met de pureestamper fijn en meng de melk erdoor.
Snijd de bietjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg de bietjes en het rasp toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de rest van de boter toe en verwarm de stamppot nog 3 min. op laag vuur.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen en roer door de yoghurt. Serveer de stamppot met de kabeljauwburgers en de yoghurt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappel
200 g winterpeen
50 g ongezouten roomboter
4 verse kabeljauwburgers
150 ml halfvolle melk
340 g rode bietenschijven zoetzuur in pot
1 citroen
1 el sesamzaad
4 el extra milde yoghurt
Dit heb je nodig
pureestamper