Geroosterde pastinaak met wortel
Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.
Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!
Geroosterde pastinaak met wortel
Instructievideo - 02:56 min.
Geroosterde pastinaak met wortel
Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.
Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 pastinaken
250 g winterpeen
500 g kruimige aardappelen, roodschillig
4 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
240 g gerookt ontbijtspek
150 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer