Pastinaak uit de oven met aioli
Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in repen.
Verdeel de pastinaak, winterpeen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de groenten. Bestrooi met het zeezout en breng op smaak met chilipeper.
Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en beetgaar. Schep halverwege om. Doe de groenten in een schaal. Serveer met de aioli.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pastinaak uit de oven met aioli
Snel gemaakt: je snijdt alle groenten in repen en dan gaan ze met wat kruiden de oven in.
bijgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika, snijd de paprika in repen.
Verdeel de pastinaak, winterpeen en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel over de groenten. Bestrooi met het zeezout en breng op smaak met chilipeper.
Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en beetgaar. Schep halverwege om. Doe de groenten in een schaal. Serveer met de aioli.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
200 g winterpeen
1 rode paprika
2 el traditionele olijfolie
7½ g verse tijm
2 tl grof zeezout
1 mespunt gemalen chilipeper
100 g aioli
Dit heb je nodig
bakpapier