Gegratineerde witlof op z'n Italiaans
Aan de slag
Verwarm oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Maak witlof schoon, verwijder harde kern en kook witlof in ca. 8 minuten halfgaar. Snijd intussen ham in reepjes. Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking. Verhit boter in pan en bak rundervinken in ca. 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid intussen witte saus volgens aanwijzing op verpakking. Roer ham en kaas erdor. Leg witlof in ovenschaal en bedek met saus en gratineer ca. 10 minuten in oven. Serveer witlof met rundervinken en krieltjes.
Gegratineerde witlof op z'n Italiaans
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Maak witlof schoon, verwijder harde kern en kook witlof in ca. 8 minuten halfgaar. Snijd intussen ham in reepjes. Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking. Verhit boter in pan en bak rundervinken in ca. 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid intussen witte saus volgens aanwijzing op verpakking. Roer ham en kaas erdor. Leg witlof in ovenschaal en bedek met saus en gratineer ca. 10 minuten in oven. Serveer witlof met rundervinken en krieltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 struiken witlof
150 g parmaham
700 g krieltjes
1 partje ongezouten roomboter
4 rundervinken
2 zakjes witte sauspoeder (Knorr)
200 g gorgonzola
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 23 cm)