Banaan-honingbroodjes
Aan de slag
Pel de bananen en snijd ze in stukken, maal ze tot puree in een blender en schenk alles in een maatbeker. Vul aan met warm water tot 200 ml.
Zeef de bloem in een berg op het werkblad en maak een kuil in het midden. Schenk de helft van het bananenmengsel in de kuil, voeg de gist, de helft van de honing en een flinke snuf zout toe.
Roer met een vork vanuit het midden rustig de bloem erdoor. Schenk, zodra het mengsel dik en plakkerig is, de rest van het bananenmengsel erdoor. Kneed indien nodig kort door met de hand tot een samenhangend deeg.
Bestuif het plakkerige deeg met wat bloem en kneed 5 min. door of tot je een zacht en elastisch deeg hebt. Doe het in een schone kom, dek af met vershoudfolie en laat op een warme en tochtvrije plek een half uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Druk op een met bloem bestoven werkblad de lucht uit het deeg en kneed kort door. Verdeel het deeg in 10 gelijke ballen, rol tot ze mooi glad zijn en leg ze daarna in een ingevette en met bloem bestoven ronde bakvorm van ongeveer 25 cm doorsnede.
Zet de vorm op een warme en tochtvrije plek en laat weer 30 min. rijzen, of tot het deeg net niet in volume is verdubbeld. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Besprenkel het deeg met 2 el honing zodat de bovenkant van het deeg karameliseert tijdens het bakken. Zet de vorm ongeveer 30 min. in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Bestrijk het deeg met de rest van de honing, dek losjes af met bakpapier of aluminiumfolie, en zet nog 10 min. terug in de oven.
Haal het brood direct uit de vorm en laat op een rek afkoelen. Serveer op kamertemperatuur met boter, als u dat lekker vindt.
Banaan-honingbroodjes
null personen
485 kcal
45 min. bereiden
100 min. wachten
Aan de slag
Pel de bananen en snijd ze in stukken, maal ze tot puree in een blender en schenk alles in een maatbeker. Vul aan met warm water tot 200 ml.
Zeef de bloem in een berg op het werkblad en maak een kuil in het midden. Schenk de helft van het bananenmengsel in de kuil, voeg de gist, de helft van de honing en een flinke snuf zout toe.
Roer met een vork vanuit het midden rustig de bloem erdoor. Schenk, zodra het mengsel dik en plakkerig is, de rest van het bananenmengsel erdoor. Kneed indien nodig kort door met de hand tot een samenhangend deeg.
Bestuif het plakkerige deeg met wat bloem en kneed 5 min. door of tot je een zacht en elastisch deeg hebt. Doe het in een schone kom, dek af met vershoudfolie en laat op een warme en tochtvrije plek een half uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Druk op een met bloem bestoven werkblad de lucht uit het deeg en kneed kort door. Verdeel het deeg in 10 gelijke ballen, rol tot ze mooi glad zijn en leg ze daarna in een ingevette en met bloem bestoven ronde bakvorm van ongeveer 25 cm doorsnede.
Zet de vorm op een warme en tochtvrije plek en laat weer 30 min. rijzen, of tot het deeg net niet in volume is verdubbeld. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Besprenkel het deeg met 2 el honing zodat de bovenkant van het deeg karameliseert tijdens het bakken. Zet de vorm ongeveer 30 min. in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Bestrijk het deeg met de rest van de honing, dek losjes af met bakpapier of aluminiumfolie, en zet nog 10 min. terug in de oven.
Haal het brood direct uit de vorm en laat op een rek afkoelen. Serveer op kamertemperatuur met boter, als u dat lekker vindt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 rijpe bananen
500 g bloem
7 g gedroogde gist
8 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
blender, bakvorm (Ø 25 cm), bakpapier of aluminiumfolie