Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes
Aan de slag
Boen de bieten schoon, snijd grotere exemplaren doormidden zodat ze allemaal grofweg dezelfde maat hebben en doe ze in een pan met een deksel waar ze precies in passen. Bestrooi met peper en zout, pers de knoflook uit boven de pan en voeg de tijm toe. Schenk er zoveel water bij tot de bietjes bijna onder staan. Zet de pan op middelhoog vuur, dek af met de deksel en kook de bietjes 30 min. of tot ze zacht zijn.
Neem de deksel van de pan en blijf koken tot het water bijna helemaal is verdampt. Voeg nu een scheut balsamicoazijn en net zoveel olijfolie toe. Kook op laag vuur tot de bietjes rondom mooi glimmen. Neem de pan van het vuur en laat de bietjes afkoelen.
Haal de rosbief uit de koelkast en laat in ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Meng in een kleine kom de mierikswortel met de crème fraîche, een beetje peper en zout en een paar druppels wittewijnazijn en roer het wat losser met een beetje olijfolie.
Snijd de bieten in kwarten en leg ze op een schaal, besprenkel met eventueel kookvocht van de bieten en leg het vlees erbij. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de mieriksworteldressing.
Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes
hoofdgerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Boen de bieten schoon, snijd grotere exemplaren doormidden zodat ze allemaal grofweg dezelfde maat hebben en doe ze in een pan met een deksel waar ze precies in passen. Bestrooi met peper en zout, pers de knoflook uit boven de pan en voeg de tijm toe. Schenk er zoveel water bij tot de bietjes bijna onder staan. Zet de pan op middelhoog vuur, dek af met de deksel en kook de bietjes 30 min. of tot ze zacht zijn.
Neem de deksel van de pan en blijf koken tot het water bijna helemaal is verdampt. Voeg nu een scheut balsamicoazijn en net zoveel olijfolie toe. Kook op laag vuur tot de bietjes rondom mooi glimmen. Neem de pan van het vuur en laat de bietjes afkoelen.
Haal de rosbief uit de koelkast en laat in ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Meng in een kleine kom de mierikswortel met de crème fraîche, een beetje peper en zout en een paar druppels wittewijnazijn en roer het wat losser met een beetje olijfolie.
Snijd de bieten in kwarten en leg ze op een schaal, besprenkel met eventueel kookvocht van de bieten en leg het vlees erbij. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de mieriksworteldressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g rode bieten
2 tenen knoflook
1 takje tijm
0 balsamicoazijn
0 extra vierge olijfolie
1 pakje Jamies rosbiefplakken*
2 el mierikswortel
80 g crème fraîche
0 wittewijnazijn
0 handje rucola