Poppy's pancakes
Aan de slag
Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 30 min. rusten.
Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.
Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij. Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot u meer en meer belletjes in de siroop ziet. Voeg nu de kersen toe en roer ze door de siroop. Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 min. op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.
Als u klaar bent om uw pannenkoeken te bakken, klopt u uw eiwitten met een snufje zout stijf en spatelt u ze voorzichtig door het beslag. Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.
Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.
Poppy's pancakes
null personen
710 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 30 min. rusten.
Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.
Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij. Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot u meer en meer belletjes in de siroop ziet. Voeg nu de kersen toe en roer ze door de siroop. Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 min. op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.
Als u klaar bent om uw pannenkoeken te bakken, klopt u uw eiwitten met een snufje zout stijf en spatelt u ze voorzichtig door het beslag. Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.
Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 grote eieren
280 ml halfvolle melk
230 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
½ vanillestokje
400 g zachte geitenkaas
½ el poedersuiker
1 perssinaasappel
2 el kristalsuiker
1 kaneelstokje
450 g kersen zonder pit
1 ongezouten roomboter